Altijd wel eens willen leren hacken? Dit artikel leert je de basis van hacken: hoe het moet, wat je ervoor nodig hebt, wat hacken betekent, wat je er allemaal mee kunt en nog veel meer informatie.

Betekenis van hacken
Wat betekent hacken precies? Hacken is het controleren, testen, beveiligen van systemen en applicaties. Hacken is dus vooral om de beveiliging van een account, persoon, applicatie of systeem te testen. Je hackt dus met de bedoeling de beveiliging te testen.

Betekenis van cracken
Cracken is in feite hacken, maar niet met de bedoeling de veiligheid te testen, controleren of te beveiligen, maar vooral om hetgeen dat je hackt: een computer, programma, account, spel, website of iets dergelijks, te beschadigen. Cracken is strafbaar en je mag dus je hacktechnieken of hacktechnieken leren met de bedoeling schade te veroorzaken, want dan overtreed je de wet. Wat kan resulteren in lange werk- of gevangenisstraffen. Wees dus gewaarschuwd!

Leren hacken
'Ik wil leren hacken!'. Dat is makkelijk gezegd, maar het leren van hacken vereist - net zoals het leren van alle andere dingen - aandacht, tijd, geduld en doorzettingsvermogen. En als je de wil niet hebt om hacken te leren dan kun je vrijwel meteen beginnen met stoppen. Je moet ook kunnen begrijpen dat je enkele weken tot maanden bezig bent voordat je een geslaagde hackpoging kunt doen: je moet dus vooral niet denken: 'Hacken leer ik in een paar dagen'. Je hebt heel veel mensen die bij deze stap al afhaken, omdat ze de tijd er niet voor willen insteken. Daarom zijn er ook hackprogramma's die ontwikkeld zijn door mensen die ervaren hackers zijn. Je kunt deze programma's vooral gebruiken om te hacken, daar zijn ze ook voor ontwikkeld, maar je hebt ook mensen die deze hackprogramma's MISBRUIKEN. Dan ben je strafbaar en ben je ook geen hacker meer, maar een cracker. Op deze website bieden wij hackprogramma's aan voor de mensen die het hacken niet willen leren. Let er wel op dat je ervoor moet betalen, omdat het veel tijd heeft gekost om het hacken te leren, maar vooral om het programma te maken, te testen en te verbeteren, heeft veel tijd en geld gekost. Je zult dus afhankelijk van het programma een bedrag tussen de ?1,30 en ?6,50 moeten neerleggen. Voor de mensen die wel hun tijd, moeite, doorzettingsvermogen en geduld op de proef willen stellen door het leren van hacken te overwegen voor die mensen hebben wij zogenaamde e-books opgesteld en opgezocht. E-books zijn internetboeken, je leest ze dus op de computer. Deze boeken zijn wederom NIET gratis. De kosten variëren tussen de ?1,30 en ?6,50. Enkel de bonus-edities zijn gratis verkrijgbaar en alle artikelen omtrent hacken, zijn gratis. Waarom moet ik nou betalen voor het leren ervan, helaas: het schrijven, publiceren en updaten van e-books kost veel tijd en geld. Daarom moet je een kleine bijdrage leveren om onze moeite toch ergens nuttig voor te maken.

Hoe leer je hacken?
Je moet jezelf als het ware aan een bepaalde stappenplan houden. Ik noem het de 'het leer-alles-stappenplan'. Je kunt het wat mij betreft- zoals ik dat ook doe - en tot nu toe succesvol is geweest - bij allerlei andere dingen gebruiken. Het stappenplan bestaat uit 3 stappen: leren, proberen, vragen.

Allereerst leer je iets, je gaat het dan uitproberen of met andere woorden uittesten, lukt het dan ga je weer iets anders leren, lukt het niet dan ga je vragen. Je gaat aan ervaren mensen vragen wat je eraan niet snapt, wat er verkeerd gaat en hoe je dat het best kunt oplossen. Daarvoor zijn verschillende fora's voor, maar je kunt ook aan kennissen die het een en ander van hacken afweten, dingen vragen. Ligt er maar net aan wat voor connecties je hebt.

Wat heb je ervoor nodig?
Voor het leren van hacken heb je vooral zelfvertrouwen, geduld, doorzettingsvermogen en wil hebben. Alleen zo word je succesvol: als je iets wilt kun je het altijd krijgen, maar je moet je er wel volledig voor inzetten en ervoor knokken. Door op je luie stoel te gaan zitten en zeggen: 'Het komt vanzelf', dan heb je het mis en zul je het ook nooit bereiken. Dit geldt niet alleen voor het leren van hacken, maar voor alle andere dingen.

Tips
Je kunt alvast beginnen met het leren van hacken: we hebben een hele tutorial-pack voor je opgezet, waar je zeker een paar weken mee vooruit kan.
Download de Tutorial Hack Pack.


Je kunt ook 'HackPlack' downloaden. Dit is een veelzijdig programma, waarmee  website kunt overnemen, platleggen, verwijderen, beschadigen en nog veel meer. Maar, je kunt ook een onbeveiligde pc overnemen waarvan je het IP-adres weet. Ook kun je gratis internetten op de PC van iemand uit jouw buurt door middel van een Wireless, afgekort WiFi. Download HackPlack

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, kun je ons altijd contacteren.