Dit artikel leert je hoe je een screenshot maken kan. In dit artikel leren we je o.a. hoe je een screenshot kan maken, wat een screenshot precies inhoud, waarvoor je het kunt gebruiken, wat je er voor nodig hebt, wat het letterlijk betekent en nog veel meer.


Wat is een screenshot?
 Een screenshot is het engelse word voor schermafdruk als het ware. Er zijn verschillende benamingen voor screenshots. Zo heb je de benamingen: printscreen, screenshot, schermafdruk, screendump, screencapture en screenpost. Een screenshot is als het ware een foto van je beeldscherm. Alleen heb je er geen fototoestel voor nodig, maar de knop 'Prt Scr Sys Rq', die je rechtsboven op je toetsenbord kan vinden naast de F12 toets.

Hoe maak je een screenshot?
Een screenshot is vrij makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een tekenprogramma, zoals Paint Shop pro, Adobe Photoshop of Paint die bij elke computer mee wordt geleverd. Allereerst open je Paint. Paint kun je vinden door op start te klikken, vervolgens klik je op alle programma's, daarna klik je op Bureau accessoires en tot slot op Paint. Zo, Paint heb je opgestart. Nu, wil je een screenshot gaan nemen? Je gaat naar de pagina, foto of een andere beeld waarvan je een screenshot wil maken. Zo, nu je de pagina met de onderdelen waarvan je een screendump of screenshot wil maken voor ogen hebt, kun je een screenschot maken door op: de knop 'Prt Scr Sys Rq' rechts boven de pagina te klikken, naast de F12 toets. Zodra je daarop hebt geklikt, ga je naar Paint die je zojuist hebt geopend. Je gaat naar menukeuze 'Bestand' en klikt vervolgens op 'Nieuw'. Ga daarna naar menukeuze 'Bewerken' en klik dan op 'Plakken'. Zo, nu heb je de screenshot in 'Paint' geplakt. Je kunt hem nu gaan bewerken of opslaan. Klaar is kees!

Waarvoor is het belangrijk om een screenshot te nemen?
Natuurlijk is het niet zo belangrijk, maar in sommige gevallen is het nuttig om deze functie te gebruiken. Stel, dat je iemand iets wilt uitleggen en met foto's (screenshots) begrijpt hij het beter, dan kun je met screenshots je uitleg verduidelijken. Of je doet zaken met iemand en de desbetreffende persoon wil zeker weten dat je hebt betaald, dan kun je ook een screenshot maken? Of je wilt je vriend bewijzen dat je met die ene mooie chick hebt gepraat? En zo heb je nog talloze redenen om een screendump of screenshot te maken.

Heb je naar aanleiding van deze artikel vragen? Dan kun je ons vrijblijvend contacteren!